Opdracht voor het ontwikkelen, produceren en leveren LED verlichting StaayFood Dronten.

Geplaatst: 26-08-2016

Hoppenbrouwers Techniek uit Dongen ( voorheen van Loon ) heeft de opdracht om het nieuwe complex van StaayFood in Dronten van de technische installaties te voorzien.

StaayFood, een voedselverwerkend bedrijf stelt hoge eisen aan de verlichting. Zo moet de lichtbron LED zijn, de armaturen onderhouds vriendelijk, IP67, bestand tegen schoonmaakmiddelen en UL FoodSafe gecertificeerd. Ledverlichting die aan deze eisen voldoed is ( nog ) niet verkrijgbaar, voor Ledlighting de uitdaging om na het Foodsafe gecertificeerde vriestunnel armatuur een kunststof lijnarmatuur te ontwikkelen, volledig naar de wens van StaayFood en installatie vriendelijk.

In nauwe samenwerking met het projectteam van Hoppenbrouwers heeft Ledlighting in eigen beheer een concept bedacht dat voldoet aan de eisen en binnen het budget blijft. Na presentatie van de 3D printen aan StaayFood is ook het laatste commentaar van de StaayFood TD verwerkt. Ontwerp, tekeningen, lichtberekeningen, materiaalkeuzes, UL prescans en uiteindelijk het in opdracht geven van de extrusie matrijzen zijn inmiddels gepasseerd.

De productie van de armaturen zal in november 2016 starten. De armaturen zijn zo ontworpen dat al onze standaard led uitvoeringen van de ULF serie kunen worden toegepast, dit in lengte maten van 90 tot 370 centimeter.

Binnekort uitgebreid te zien op onze productenpagina.

« Nieuws overzicht