P3 Schiphol opgeleverd en geopend,

Geplaatst: 18-04-2016

Nieuwe parkeergarage Schiphol geopend

14/04/2016

Schipholheeft donderdag een nieuwe parkeergarage geopend op Lang Parkeren P3. De garage biedt plaats aan 2.650 parkeerplaatsen. Het grootste gedeelte daarvan is overdekt, wat ook zakenreizigers zal aanspreken.

Op P3 is 24/7 cameratoezicht en er zijn parkeermedewerkers aanwezig waarbij reizigers terecht kunnen met hun vragen. Voor elektrische auto’s zijn oplaadplaatsen beschikbaar. De parkeergarage is voorzien van LEDverlichting ontworpen en geproduceerd door LedLighting bv. Op het parkeerterrein zijn ook nog 10.500 plekken, dus de totale capaciteit van Lang Parkeren P3 is ruim 13.000 parkeerplekken.

De garage is bedoeld voor (zaken)reizigers die minstens drie dagen weg zijn. De parkeergarage bevindt zich op P3, langs de weg tussen Schiphol-Centrum en Schiphol-Oost, en naast P40, het parkeerterrein voor personeel van Schiphol en de KLM. Reserveren kan tot 24 uur voor vertrek, maar is geen vereiste. Er is een 24/7 een gratis shuttlebus naar de terminal, die elke tien minuten vertrekt – een busrit die vijf minuten duurt.

Schiphol adviseert reizigers vooraf online te reserveren, want dat is veel voordeliger dan oprijden bij Lang Parkeren. De online-tarieven variëren op basis van seizoen, vraag en beschikbaarheid. Het tarief zonder reservering bedraagt 55 euro voor de eerste drie dagen en daarna 6,80 euro per 24 uur. Het tarief met reservering is vanaf 39 euro voor drie dagen. De toeslag voor de garage varieert afhankelijk van de parkeerduur vanaf 10 euro.

Lang Parkeren P3 is aanmerkelijk goedkoper dan Terminal Parkeren op P1 of P2, waarbij voor drie dagen tarieven gelden vanaf 70 euro (met reservering) of 100,50 euro (oprijden zonder reservering). Bij Excellence Parking – het luxe parkeerproduct van Schiphol – is het standaardtarief voor drie dagen 130,50 euro.

De parkeergarage op P3 is in slechts negen maanden tijd gebouwd door de vaste partner van Schiphol, Ballast Nedam, en is geopend net voor de grote drukte van de meivakantie. De garage is al geruime tijd online te reserveren via schiphol.nl en inmiddels zijn er al 8.000 plaatsen verkocht. Doordat de zijkanten open zijn, oogt de garage licht en ruimtelijk. Het dak biedt een spectaculair uitzicht op het luchthaventerrein en zal ongetwijfeld ook de nodige vliegtuigspotters aantrekken.

bron: zakenreis.nl

« Nieuws overzicht