Zoeken
Winkelmandje
Categorieën
Contact opnemen

Voor al uw vragen of indien u advies nodig heeft, neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Contact opnemen

Onderhoud verlichting

Onderhoud met digitale rapportage, helder!
L&A Lichtontwerp en Advies voor het beste resultaat verlichting in het kantoor, de fabriek, de praktijk en de school

Het onderhoud van uw verlichtingssysteem voeren wij uit volgens uw persoonlijke pakket. Wij leggen tijdens de uitvoering van de onderhoudswerkzaamheden alles vast met onze innovatieve app. Met deze app houden we nauwkeurig de locatie, de gedane werkzaamheden en de geschiedenis van het armatuur bij.

Blijf zorgen voor uw verlichting zodat de verlichting blijft werken, de levensduur wordt verlengt en de lichtsterkte wordt gewaarborgd. Ons pakket onderhoud verlichting omvat 5 essentiële stappen;

1. Start-up

Ons onderhoudsmonteur begint met het in kaart brengen van de verlichting en bepaald hierbij de meest efficiënte route. Eventuele noodverlichting kan in het onderhouds-routeplan worden meegenomen.

2. Visuele Controle

Hier krijgt het verlichtingsarmatuur een grondige visuele inspectie, checken we de fysieke staat van het armatuur en zorgen ervoor dat deze in goede conditie verkeerd. We inspecteren de behuizing, lenzen en andere componenten of tekenen van schade of slijtage. Indien nodig, vervangen we beschadigde onderdelen om de optimale werking van uw verlichtingsaramuur te optimaliseren.

3. Functionele Controle

Om er zeker van te zijn dat de verlichting goed werkt voeren we een uitgebreide functionele controle uit. We controleren het schakelmateriaal en de lichtbronnen. Eventuele tekortkomingen worden, indien in het pakket opgenomen, onmiddellijk gecorrigeerd.

4. Controle van sensoren

Hier controleren wij aanwezige sensoren in de ruimte of in het armatuur. Dit omvat bewegingssensoren, lichtsensoren en andere detectiemechanismen. We zorgen ervoor dat ze correct werken en in staat zijn om de verlichting te activeren wanneer dat nodig is. Dit verhoogt de efficiëntie van uw noodverlichting en bespaart op de energiekosten.

5. Lichtsterkte controle

Wij meten, indien deze stap in het pakket is opgenomen, de lichtsterkte in de ruimte en corrigeren de verlichting. In veel gevallen is het bij LED verlichting mogelijk om de lichtsterkte te 'upgraden' en bij reguliere TL-buizen of LED-buizen worden deze vervangen voor nieuwe exemplaren.

6. Schoonmaken

Ten slotte reinigen we, indien gewenst, uw noodverlichting om ervoor te zorgen dat stof, vuil en andere verontreinigingen de werking niet belemmeren. Schone lenzen en reflectoren verbeteren de lichtverspreiding en zorgen voor een optimale zichtbaarheid.

Aanvragen verlichting onderhoudspakket