Zoeken
Winkelmandje
Categorieën
Contact opnemen

Voor al uw vragen of indien u advies nodig heeft, neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Contact opnemen

Lichtberekening op maat met deskundig advies

De beste verlichting met een gedegen ontwerp 
L&A Lichtontwerp en Advies voor het beste resultaat verlichting in het kantoor, de fabriek, de praktijk en de school

Verlichting is een essentieel onderdeel binnen elke ruimte. Of het nu gaat om verlichting in een kantoor, verlichting in een winkel, verlichting in een restaurant, verlichting in een bedrijfshal, verlichting in de school of de verlichting in een showroom, de juiste verlichting kan een enorm verschil maken in de beleving van klanten en medewerkers. Maar hoe zorg je ervoor dat je de perfecte verlichtingsoplossing krijgt die voldoet aan jouw specifieke behoeften?

Het ontwerp van de lichtberekening

Bij LedLighting Lichtontwerp & advies begrijpen we de kracht van een goed ontwerp van de lichtberekening. Daarom bieden we standaard- en uitgebreide lichtberekeningen aan welke onmisbaar zijn bij het creëren van de ideale verlichtingsomgeving. Onze ervaren verlichtingsontwerpers maken gebruik van geavanceerde software en technieken om de optimale verdeling van licht te berekenen en te visualiseren.

Advies over verlichting in uw omgeving

Investeer in een goed ontworpen lichtplan voor uw gebouw of ruimte. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze lichtberekeningsdiensten u kunnen helpen om een uitstekende verlichtingsomgeving te creëren die indruk maakt op zowel klanten, leerlingen of medewerkers.

De 6 belangrijkte argumenten voor een lichtberekening

  1. Optimalisatie van verlichtingsterktes: Een lichtberekening zorgt voor de juiste verdeling van verlichting in een ruimte, waarbij de gewenste verlichtingssterkte op verschillende punten wordt bereikt. Hierdoor kun je zorgen voor voldoende en gelijkmatige verlichting, wat essentieel is voor een comfortabele en veilige omgeving.
  2. Efficiënt energiegebruik: Door middel van een lichtberekening kun je het meest efficiënte verlichtingsplan ontwerpen. Het helpt om het aantal benodigde armaturen, de positie ervan en het gebruik van energiezuinige lichtbronnen te optimaliseren. Dit resulteert in lagere energiekosten en een verminderde ecologische impact.
  3. Visueel comfort en productiviteit: Een goed ontworpen lichtberekening verbetert het visuele comfort van de gebruikers in een ruimte. Het minimaliseert verblinding, schaduwen en ongewenste contrasten, waardoor vermoeidheid van de ogen wordt verminderd en het algemene welzijn en de productiviteit worden bevorderd.
  4. Esthetiek en sfeer: Lichtberekeningen helpen bij het creëren van de gewenste sfeer en esthetiek in een ruimte. Door de juiste verlichtingstechnieken en armaturen te selecteren, kun je de architecturale kenmerken benadrukken. Bijvoorbeeld het toevoegen van accentverlichting en hierdoor de gewenste ambiance creëren die past bij de functie en het imago van de ruimte.
  5. Naleving van regelgeving en normen: Lichtberekeningen maken het mogelijk om te voldoen aan de regelgeving en normen met betrekking tot verlichting. Of het nu gaat om de minimale verlichtingssterkten voor werkplekken, kleurweergave-indexvereisten of de norm van de energieprestatie, een lichtberekening helpt je om te voldoen aan de vereiste richtlijnen.
  6. Visualisatie en presentatie: Met behulp van speciale verlichting-softwaretools is het mogelijk de lichtberekening te visualiseren. Dit  maakt het mogelijk om de resultaten te presenteren, waardoor u een duidelijk beeld krijgen hoe de verlichting eruit zal gaan zien. Hierdoor kunnen eventuele aanpassingen en optimalisaties vroegtijdig worden geïdentificeerd.

Al met al biedt een goed  ontwerp en het juiste advies diverse sterke punten, waaronder het optimaliseren van verlichtingsterktes, energie-efficiëntie, visueel comfort, esthetiek, regelgevingsnaleving en de mogelijkheid om resultaten te visualiseren en presenteren. Deze voordelen dragen bij aan het creëren van een aangename, functionele en duurzame verlichtingsomgeving.

Aanvragen lichtberekening