Besparen op energie(kosten)?

                                 

Besparen op energie(kosten)?
Ledlighting B.V. biedt enkele tips

Besluit u om uw verlichting te renoveren?
Er zijn de vele bespaarmogelijkheden.

Hieronder volgt een opsomming waaruit blijkt dat door het toepassen van Ledverlichting u de meeste besparing gaat opleveren.

Buislampen wisselen voor Eco buislampen

Eco buislampen geven tot 10% besparing t.o.v. normale buislampen. Bij verouderde vsa’s betekent dit tevens dat u 10% zal verliezen op het verlichtingsniveau. Wanneer uw verlichtingsinstallatie is uitgevoerd met voorschakelapparatuur uit energieklasse GII zal u wél hetzelfde verlichtingsniveau behouden.

Armaturen voorzien van hoogfrequent voorschakelapparatuur

Zijn uw armaturen voorzien van een starter? In dat geval bent u in het bezit van conventioneel voorschakelapparatuur. Bij Ledlighting BV kunt u de armaturen vanaf 1976 eenvoudig omwisselen voor armaturen voorzien van hoogfrequent voorschakelapparatuur, zodat u profiteert van een besparing van minimaal 20%. 

Armaturen voorzien van   (spiegel)reflectoren

Veel armaturen uit de jaren 70 en 80 zijn nog niet voorzien van reflectoren of beschikken over verouderde reflectoren. De laatste jaren zijn reflectoren qua rendement enorm verbeterd. Wanneer u (spiegel)reflectoren toepast kunt u veelal naar een lagere wattage, minder armaturen of zelfs van 2-lamps naar 1-lamps armaturen. U dient wel op te letten dat elke (spiegel)reflector zijn eigen lichttechnische karakteristiek heeft, waardoor gelijkmatigheid kan veranderen.Dynamische verlichting

Om energie te besparen wordt vaak de verlichting in delen van de hal of gangpad geheel uitgeschakeld als er in deze zones geen mensen werkzaam zijn. Een veelgehoorde klacht is dan dat men problemen ervaart met de oogadaptie licht/donker; de pupil moet zich steeds aanpassen, dat is vermoeiend (en geeft soms hoofdpijnklachten).
Ook werkt het aan en uitschakelen zeer onrustig voor de omgeving.

Met de Ledlighting BV dynamische verlichting wordt bij afwezigheid van personen de verlichting, eventueel in delen, terug gedimd waardoor het licht op minimaal 10% van de nominale waarde blijft branden. Hierdoor onstaat geen 'donker gat', geen storing door aan/uit schakelen en is een besparing tot wel 90% haalbaar, uiteraard afhankelijk van de bezetting van de ruimte.

 Dimbare verlichting bij veel daglicht

Beschikt uw bedrijfsruimte over veel daglicht?
Dan is het raadzaam uw verlichting te voorzien van daglichtsensoren. Wanneer u de armaturen voorziet van dimbaar voorschakelapparatuur,van Dali of CANbus  dan kunt u tot 100 armaturen in één keer regelen.
Gemiddelde besparing op daglicht bedraagt 30%, maar hangt uiteraard af van de daglicht toetreding in de ruimte.

DALI of Canbus besturingssysteem 

Het verlichtingssysteem kunt u ook uitvoeren met een DALI of Canbus besturingssysteem. De armaturen dienen dan onderling met elkaar verbonden te worden door middel van een 2-aderige afgeschermde kabel. Er zijn vele mogelijkheden om uw verlichting automatisch te schakelen en te programmeren. Denk aan bijvoorbeeld automatisch schakelen op werktijden, daglicht of aanwezigheid.
Het Ledlighting BV dynamische verlichtingssysteem werkt op zichzelf, en het is niet noodzakelijk om er een DALI of Canbus verlichtingssysteem bij te programmeren. Om tot een zo hoog mogelijke besparing te komen is het tevens mogelijk om bepaalde opties te combineren.

 

 

Neem de proef op de som! 
Verdien uw investering terug 
in 1 tot maximaal 5 jaar!

 

Meten is weten

De periode waarin de investering terug verdiend wordt kan Ledlighting B.V. u garanderen door het plaatsen van een proefopstelling. Door het plaatsen van een verbruiksmeter op de proefopstelling en het verzorgen van lichtmetingen zijn er geen raadsels over hetgeen u gaat besparen. Neem daarom geheel vrijblijvend de proef op de som!

Neem contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak voor het uitwerken van een verlichtingsplan.