Egga Food gaat voor FDA gecertificeerde WLF

Egga Food kiest voor ruim 100 WLF Armaturen van Ledlighting BV

Voor haar Highcare ruimte en de Koelcel worden ruim 100 stuks WLF armaturen met een FDA certificering toegepast.

Het volgens International Featured Standards Food als Higher Level gecertificeerde eierpakstation van Egga Food is in staat om 192.000 eieren per uur te verwerken en te verpakken. Daarmee is het één van de meest efficiënte eierpakstations van West Europa.

Het ultramoderne eierpakstation van Egga Food is volledig geautomatiseerd. Dat moet ook wel om zowel de hoogste snelheid als de meest constante kwaliteit te kunnen waarborgen. 

De eieren worden van gecertificeerde pluimveehouders uit heel Europa naar Ospel getransporteerd en door middel van fotografie gecheckt door een zogenaamde egg-inspector op grove breuken en vuil waarna ze worden verwijderd.

Vervolgens worden de eieren door middel van akoestiek nogmaals op haarscheuren gecontroleerd waarna ze worden gewogen en op basis van gewicht en kwaliteit gesorteerd. Een pakmachine plaatst de eieren daarna op trays of in doosjes. Wij verwerken kwarteleieren, scharrel eieren, vrije uitloop eieren, kooi eieren en biologische eieren.

Mede door deze zware IFS normering wordt Foodsafe certificering geeist en wil Egga Food Duurzaam en verantwoord ondernemen.

Gerelateerde producten