Turfship Breda

Parkeergarage "het Turfschip" Breda

Het karakteristieke Turfschip in Breda is op 16 December 2008 officieel geopend door toenmalig Burgemeester Peter van der Velden. De bauw heeft bijna 2 jaar geduurd. “Het Turfschip” is een opvallend markant gebouw met een bolle vorm. “Het Trufschip”werd door Architect bureau Kaaijvangen-Urbis ontworpen en door de firma Novaproject ontwikkeld. De pakeergarage biet plaats aan 600 auto’s.

Naast de andere parkeergarages, “De Barones”, “Concordia” en de “Prins” leverde LedLighting nu dus ook de verlichting voor het “Turfschip”. In samenwerking met de Gemeente Breda en installateur van Dijnsen is er bewust voor gekozen om al na 8 jaar conventioneel TL verlichting, nu over te gaan naar LED- verlichting. De samenwerking en de naar tevredenheid oplossingen in de anderen parkeergarages heeft geleid tot nieuwe samenwerking.

Om zo minmogelijk aanpassingen aan de nu reeds aanwezige constructie te moeten doorvoeren is gekozen voor doorvoerbekabeling in het bevestigingsprofiel. De installatietijd en de hiermee samenhangende kosten kunnen zo aanzienlijk verkleind worden. Om overal de juiste verlichtingssterkte te kunnen halen is gekozen voor het type ULF (V) armatuur, tevens zijn er een aantal met bewegingssensor en batterypack uitgevoerd.

Wij als Nederlandse LED producent gaan er groots op dat we samen met de Gemeente Breda weer een bijdrage hebben mogen leveren een de oplevering van een compleet verlichtings concept. Een garage die de gebruiker een veilig gevoel geeft en ook nog onderhoudsvriendelijk energie- en kostenbesparend is.

Gerelateerde producten