StaayFoodGroup Dronten

De nieuwbouw lokatie van StaayFoodGroup in Dronten waar sla producten worden verwerkt en verpakt tot versproducten is voorzien van de Foodsafe WLF led armaturen van Ledlighting BV.

De firma Hoppenbrouwers uit Dongen, opdrachtnemer van de elektrotechnische installaties voor dit project, verstrekte Ledlighting BV opdracht voor het leveren van gecertificeerde voedselveilige led armaturen. In nauw overleg met eindgebruikers als StaayFood en FarmFrites en met het certificeringsbureau ontwikkelde Ledlighting BV een volledig kunststof led armatuur dat voldoet aan de door de eindgebruikers gestelde eisen en bovendien FDA Foodsafe, HACCP en IP67  gecertificeerd is.

Voor dit project is gekozen om de led drivers en noodstroom voorzieningen uit de armaturen te halen en te monteren in kasten boven de technische plafonds. Het grote voordeel van deze werkwijze is het gemak waarmee service en onderhoud kunnen worden uitgevoerd zonder de productie te hoeven onderbreken.

Het nieuwe armatuur heeft een netto lumen/watt opbrengst van 135 lm/watt en een A++ energielabel. De armaturen voldoen aan de BREEM en de voorschriften om in aanmerking te komen voor de EIA is de afkorting van Energie Investerings Aftrek.

Ledlighting BV feliciteerd StaayFoodGroup met hun nieuwe locatie en wenst hen veel succes.