Turfship Breda

Parkeergarage "het Turfschip" Breda

Het karakteristieke Turfschip in Breda is op 16 December 2008 officieel geopend door toenmalig Burgemeester Peter van der Velden. De bouw heeft bijna 2 jaar geduurd. “Het Turfschip” is een opvallend markant gebouw met een bolle vorm. “Het Turfschip”werd door Architect bureau Kaaijvangen-Urbis ontworpen en door de firma Novaproject ontwikkeld. De parkeergarage biedt plaats aan 600 auto’s.

Naast de andere parkeergarages, “De Barones”, “Concordia” en de “Prins” leverde LedLighting BV nu dus ook de verlichting voor het “Turfschip”. In samenwerking met de Gemeente Breda en installateur van Dijnsen is er bewust voor gekozen om al na 8 jaar conventioneel TL verlichting, nu over te gaan naar LED-verlichting. Deze samenwerking heeft geleid tot tevredenheid in de geboden oplossingen en biedt perspectief voor toekomstige projecten

Om zo min mogelijk aanpassingen aan de nu reeds aanwezige constructie te moeten doorvoeren is gekozen voor doorvoerbekabeling in het bevestigingsprofiel. De installatietijd en de hiermee samenhangende kosten kunnen zo aanzienlijk verkleind worden. Om overal de juiste verlichtingssterkte te kunnen halen is gekozen voor het type ULF (V) armatuur, waarbijeen aantal zijn uitgevoerd met bewegingssensor en batterypack.

Wij als Nederlandse LED producent zijn er trots op dat we samen met de Gemeente Breda weer een bijdrage hebben mogen leveren een de oplevering van een compleet verlichtingsconcept. Een garage die de gebruiker een veilig gevoel geeft en ook nog onderhoudsvriendelijk en energie- en kostenbesparend is.