TBH IR - De Oplossing om dit jaar nog gas te besparen!

                                                        

Dit jaar nog besparen op gasverbruik zonder hoge investeringen.

Steeds meer huishoudens worden geconfronteerd met hoge gasrekeningen doordat veel energiecontracten aflopen en overgaan naar een zeer hoge variabele prijs. Hierdoor gaat de energierekening met honderden euro’s per maand omhoog bij gelijk gebruik.

In de optimale situatie worden er nog deze zomer zonnepanelen en een warmtepomp geplaatst, maar dit is maar voor een klein deel van de huishoudens mogelijk. Immers, deze systemen kunnen lang niet op alle huizen worden toegepast (bijvoorbeeld appartementen) en de investering is voor veel mensen te groot met bedragen vanaf € 15.000. En is de woning wel geschikt en het geld beschikbaar, dan is het nog maar zeer de vraag of er een installateur en materialen beschikbaar zijn om nog deze zomer te installeren.

Omdat wachten geen optie is, geven wij een aantal tips en ideeën om te besparen op de gasrekening, gebaseerd op onze producten. Deze producten zijn wel direct leverbaar en kunnen bovendien gemakkelijk zelf worden geïnstalleerd, waardoor de investeringskosten lager zijn en de realisatie niet hoeft te wachten

Snel minder gas verbruiken zonder hoge investering. Lees hier onze tips om  snel te besparen! - Verwarminghandel

Wat is infraroodverwarming?

 

Infrarood is een moderne, innovatieve manier om uw woning te verwarmen. Het ziet er prachtig uit, neemt weinig ruimte in, kan aan de muur of het plafond worden bevestigd of vrijstaand worden geplaatst en is verkrijgbaar in een groot aantal vormen en maten, afhankelijk van uw ruimte. In plaats van de lucht te verwarmen - zoals bij traditionele gas-, olie- en elektrische systemen - verwarmt infrarood het weefsel zelf van uw gebouw. Het proces is 100% energie-efficiënt en levert aanzienlijke energie- en kostenbesparingen op.

Dus of u nu in Engeland, Schotland, Ierland, Wales of de Kanaaleilanden woont, TBH  kan energie-efficiënte infrarood warmte leveren voor uw huis of bedrijf.

            ------------------------------------------------------------------

 

Infrarood verwarming werkt door middel van elektromagnetische straling met een golflengte tussen 780 nm en 1 mm die onzichtbaar is voor het oog.

Verwarming door infraroodstraling bestaat al sinds het ontstaan van de aarde. Onze grootste bron van infraroodverwarming is natuurlijk de zon, die zelfs in een ijskoude winter warm aanvoelt op je huid. Of je het warm of koud hebt, hangt niet altijd af van de temperatuur van de omgevingslucht. Snowboarders en skiërs bevriezen bijvoorbeeld niet, zelfs niet in extreem koude, maar zonnige lucht.

Hetzelfde principe geldt voor infraroodverwarming voor uw huis. Onze infraroodpanelen stralen hun warmte uit op alle voorwerpen in de ruimte, net zoals de zon dat zou doen. Wanneer infraroodgolven een oppervlak raken, komt er warmte-energie vrij, ongeacht de omringende luchttemperatuur. De meeste voorwerpen absorberen infraroodwarmte en geven die vervolgens langzaam weer af aan de ruimte. Hetzelfde geldt voor mensen.

             ------------------------------------------------------------------

 

Infrarode energie is het type zuivere straling dat door voorwerpen wordt geabsorbeerd zonder in de eerste plaats fysiek contact te hebben met de warmtebron of met de lucht binnen de voorwerpen en de bron. Infraroodgolven zijn de golven die liggen binnen het zichtbare licht en de microgolven van het elektromagnetische spectrum. Het beste voorbeeld van infraroodverwarming is de zon. De zon produceert infrarode straling en deze onzichtbare stralen worden omgezet in warmte wanneer zij worden geabsorbeerd door voorwerpen (vast of niet-vast) - na een reis door de koude en donkere ruimte. Afgezien van de zon is infrarood de warmte die we normaal voelen van vuur, of zelfs van een warme stoep die de infrarode warme golven absorbeert. Heb je er ooit aan gedacht waarom je het in de winter koud hebt, ook al is het 17 ℃, en in de zomer bij dezelfde temperatuur warm aanvoelt? Dit komt omdat de infrarode straling de objecten verwarmt en niet de lucht. De warmte wordt geabsorbeerd door de objecten en afgegeven aan ons lichaam.

                ----------------------------------------------------------------

 

Infrarood verwarmingspanelen zijn een modern, economisch verwarmingssysteem voor woningen, kantoren, hotels, ziekenhuizen en catering- en productiefaciliteiten.

Net als traditionele tegelkachels produceren infraroodpanelen stralingswarmte die eerst

de voorwerpen in een ruimte verwarmt en vervolgens de lucht om een aangename warmte en comfort in het interieur te creëren.

Stralingsverwarming vereist geen dure luchtcirculatie, wat het principe is van standaard verwarmingssystemen. De verminderde luchtcirculatie draagt bij aan een schonere en stofvrije omgeving, wat vooral gewaardeerd wordt door mensen die lijden aan allergieën.

De effecten van stralingsverwarming dragen ook bij tot een verhoogd thermisch comfort. Een van deze effecten is de mogelijkheid om een kamer te verwarmen tot een temperatuur die ongeveer 2℃ lager is dan bij gebruik van standaard verwarming, terwijl het comfortniveau hetzelfde blijft. Dit op zich zorgt voor besparingen op verwarmingskosten.