Hoe werkt het?

De verwarming zendt infraroodstraling uit, die zich ongehinderd door de lucht verplaatst tot ze een voorwerp raakt. Het object absorbeert de straling, waardoor de moleculen in het object gaan trillen en warmte produceren.

Als de golven in contact komen met mensen, dringen ze ongeveer een centimeter het lichaam binnen en geven een gevoel van diepe warmte, maar zelfs als u zich niet direct in de buurt van de golven bevindt, zal elk vast lichaam trillen wanneer de golven het raken, waardoor het warmte naar u terug straalt.

              ----------------------------------------------------------------

Ver infrarood is stralingswarmte, het is hetzelfde als het gevoel van warmte van de zon op je gezicht en de warmte van een kolenvuur. Het is zelfs dezelfde vorm van warmte die uw eigen lichaam afgeeft.

Het is de meest elementaire vorm van verwarming die de mens kent. Gebruikt door holbewoners om zich te verwarmen met vuur; door Romeinen in hun hypocautium, door houtkachels en tegelkachels. Het is al duizenden jaren geliefd omdat het objecten verwarmt, die vervolgens terug stralen en de omgeving om je heen warm houden. Stralingswarmte verwarmt geen lucht - die houdt weinig warmte vast en verdwijnt.

Maar in de afgelopen 60 jaar zijn we stralingsverwarming vergeten: niet omdat een betere technologie deze heeft vervangen, maar omdat de fossiele brandstoffen die de centrale verwarming aandreven het zo goedkoop maakten om lucht te verwarmen.

Vandaag maakt nieuwe technologie, in de vorm van onze 100% energie-efficiënte TBH ver infrarood verwarmingspanelen, het mogelijk om stralingsverwarming opnieuw te gebruiken op een stijlvolle, comfortabele en zeer controleerbare manier.

                 --------------------------------------------------------------------

U herinnert zich misschien dat infrarood licht niet zichtbaar is omdat het buiten het spectrum valt dat wij kunnen zien.

De warmte is een product van licht dat onzichtbaar is voor onze ogen. De reden dat we het warm krijgen van een infraroodverwarming is dat onze huid en onze kleren of andere voorwerpen het licht absorberen. Het is als het verschil tussen direct in de zon zitten en in de schaduw zitten. Je voelt je warm in de zon omdat het licht dat je kleding en huid raakt je warm houdt, maar als je in de schaduw zit, bereikt het licht je niet zo goed.

                 -------------------------------------------------------------

Infrarood warmte is overal om ons heen, het is er altijd geweest en we stralen het zelfs zelf uit. Infraroodverwarming is de oorspronkelijke en meest natuurlijke vorm van verwarming die er bestaat.

De zon verwarmt onze planeet Aarde en alles erop door middel van infrarood warmte, zodat wij hier allemaal kunnen leven. Maar hoe werkt het?

 Infraroodgolven creëren warmte door moleculen op een vast oppervlak te laten trillen, waardoor warmte wordt gecreëerd die onafhankelijk is van de omringende luchttemperatuur. Het is infrarood energie die we ervaren wanneer we de warmte van de zon voelen.

De aanduiding Nano;

Nano is een lengte maat en betekent op zichzelf staand niets. Infrarood straling kent korte, midden en lange golf. Al deze straling bevindt zich in een golflengte die we kunnen aanduiden met Nano. Het plaatje hieronder toont het lichtspectrum. IR-A staat hierin voor korte golf, IR-B voor midden golf en IR-C voor lange golf infrarood straling.