Zoeken
Winkelmandje
Categorieën

Beheersen van fijnstof is indirect ook een vorm van 'kwaliteit in de zorg'

Fijnstof beïnvloed patienten en zorgverleners
Beheersen van fijnstof is indirect ook een vorm van 'kwaliteit in de zorg'

Fijnstof verwijst naar kleine deeltjes in de lucht die een potentieel schadelijk effect kunnen hebben op de gezondheid van mensen, vooral in een zorgomgeving zoals verzorgingshuizen, bejaardenhuizen, zorgappartmenten, ziekenhuizen en GGZ-instellingen. Deze fijnstofdeeltjes, die vaak afkomstig zijn van verbrandingsprocessen, industrieën, verkeer en andere bronnen, kunnen in de lucht zweven en worden ingeademd door mensen.

In de zorgsector is het belangrijk om aandacht te besteden aan fijnstof, omdat blootstelling eraan de gezondheid van zowel patiënten als zorgverleners kan beïnvloeden. Fijnstofdeeltjes kunnen allergieën, luchtwegaandoeningen en andere gezondheidsproblemen veroorzaken of verergeren.

Fijnstof, een bedreiging in een zorginstelling

De aanwezigheid van fijnstof in een zorginstelling kan als een bedreiging worden beschouwd. Fijnstofdeeltjes zijn zeer klein en kunnen diep in de longen doordringen wanneer ze worden ingeademd, wat verschillende gezondheidsrisico's met zich meebrengt. Dit geldt niet alleen voor patiënten, maar ook voor het zorgpersoneel.

Wist u dat fijnstof het risico op ademshalingsproblemen verhoogt?

Wist u dat langdurige blootstelling aan fijnstof het risico op ademhalingsproblemen, zoals astma, verhoogt? Ook kan fijnstof leiden tot vermoeidheid, hoofdpijn en concentratieproblemen bij uw zorgmedewerkers. Een ongezond binnenklimaat kan zelfs resulteren in frequenter ziekteverzuim, wat de productiviteit van de medewerkers negatief beïnvloedt.

Beheersen van fijnstof is indirect ook een vorm van 'kwaliteit in de zorg'

Het beheersen van fijnstof heeft op zichzelf niet direct te maken met de 'kwaliteit van de zorg', maar het kan wel indirecte gezondheidsvoordelen hebben. Als fijnstof wordt beheerst, wordt de luchtkwaliteit verbeterd, wat de algemene gezondheid van de bewoner, patiënt en medewerker ten goede komt. Dus, hoewel fijnstofbeheersing zelf niet rechtstreeks gerelateerd is aan de zorgverlening, kan het wel bijdragen aan het creëren van een gezondere omgeving en indirect de kwaliteit van de gezondheidszorg verbeteren. Het onderstreept het bredere begrip van gezondheidszorg, dat niet alleen betrekking heeft op de behandeling van ziekten, maar ook op preventieve maatregelen en het bevorderen van een gezonde leefomgeving

Fijnstofmeting en plaatsing van "ADEM ZUIVER 4-in-1" installatie

In omgevingen waar we lucht inademen die van cruciaal belang is voor onze gezondheid, hebben wij bij LedLighting een innovatieve oplossing ontwikkeld om de luchtkwaliteit in de zorginstelling te verbeteren. Met trots introduceren wij onze  "ADEM ZUIVER 4-in-1"  installatie, kortweg de AZ4, die niet alleen fijnstof verwijderd (HEPA filtrage) maar ook bacteriën, schimmels, gisten en virussen (UVC licht) en zelfs vieze luchtjes (actief koolfilter) elimineren om gezondere en veiligere ruimtes te creëren. Daarnaast is de AZ4 unit voorzien van energiezuinige ledverlichting.

Wilt u contact voor het reduceren van fijnstof uit uw zorgappartementen, bejaardenhuis, verzorgingshuis, GGZ-instelling of ziekenhuis? Mail of bel ons dan via telefoonnummer 0180 729900 of via mail.

Naar "ADEM ZUIVER" 4-in-1 installatie