Zoeken
Winkelmandje
Categorieën

Ledverlichting voor de entree van de zorginstelling

Hoe kies ik de juiste verlichting voor de entree?
Verlichting entree van de zorginstelling. Wij helpen u graag voor het beste resultaat. LedLighting staat voor hoogwaardige producten en diensten.

Het verbeteren of vernieuwen van de verlichting voor de entree van een zorginstelling is belangrijk voor de veiligheid, toegankelijkheid en gastvrijheid van uw locatie.

Onderstaand treft u 9 korte stappen om te helpen bij het verlichtingsproject binnen uw zorginstelling:

1. Doelstellingen bepalen voor de nieuwe verlichting

Wat zijn de belangrijkste doelen voor de verlichting van de entree? Denk aan veiligheid, toegankelijkheid, esthetiek en sfeer. Verzamel ook feedback van medewerkers, bewoners, cliënten en bezoekers om het beste resultaat voor uw nieuwe verlichting te behalen.

2. Inzicht in regelgeving

Controleer de lokale bouwvoorschriften en richtlijnen met betrekking tot de buitenverlichting van de entree om te zorgen dat uw ontwerp aan alle vereisten voldoet.

3. Verlichtingsontwerp

Overweeg het aanstellen van een professionele verlichtingsontwerper om een plan te maken dat aan uw doelen voldoet. Zij kunnen de juiste armaturen, lichtsterkte, kleurtemperatuur en lichtspreiding aanbevelen. Ook voor de noodverlichting (vluchtwegverlichting) kunnen zij een professioneel ontwerp maken.

4. Energiebesparing door kwalitatieve led-verlichting

Gebruik altijd kwalitatieve led-producten met een lange levensduur en een goede lumen/watt verhouding (lm/W verhouding staat vaak op de productsheet van een product) om de energiekosten te verlagen.

5. Verlichtingsniveaus

Zorg voor voldoende helderheid om de entree goed verlicht te houden, vooral 's avonds en 's nachts, zodat bezoekers zich veilig voelen bij het betreden van uw zorginstelling.

6. Bewegingssensoren, slim verlichten

Overweeg het gebruik van bewegingssensoren en eventueel digitaal aansturing om de verlichting in te schakelen of te dimmen wanneer iemand de entree nadert of wanneer er juist iemand vertrekt. Dit bespaart extra energie en zorgt voor extra veiligheid.

7. Esthetiek en sfeer

Kies armaturen en lichtkleuren die passen bij de uitstraling en stijl van de zorginstelling, en die een gastvrije sfeer creëren.

8. Onderhoud van de verlichting

Zorg ervoor dat de (nood)verlichting gemakkelijk te onderhouden is, zodat defecte lampen of armaturen snel kunnen worden vervangen. Vraag een professioneel bedrijf wanneer u zelf niet in staat bent dit te doen.

9. Budget van de verlichting

Stel een budget op voor uw verlichtingsproject en zorg ervoor dat de kosten binnen dat budget blijven.

Voor een goed verlichte entree en de balans tussen prijs en kwaliteit adviseren wij u graag. Neem contact op via ons telefoonnummer 0180 729900 of via mail.

Naar alle led armaturen