Zoeken
Winkelmandje
Categorieën

Verlichting voor receptie in de school

Een warm welkom op de school
TBL Ledverlichting verlichting voor bij de receptie van de school

Een goed verlichte receptie draagt bij aan een warm welkom voor ouders, studenten en bezoekers. De juiste verlichting creëert een uitnodigende sfeer, waardoor mensen zich comfortabel en gewaardeerd voelen zodra ze de school binnenkomen.

Het verlichten van de receptie op een school is dus belangrijk om een gastvrije en functionele omgeving te creëren. Hier zijn enkele tips voor het verbeteren van de verlichting in de ruimte ronde de receptie van een school:

  • Natuurlijk licht benutten: We spreken over verlichting maar eerst moet er zoveel mogelijk gebruik gemaakt worden van natuurlijk aanwezig licht. Plaats de receptie zodanig dat deze in de buurt zit van grote ramen of glazen deuren om daglicht binnen te laten. Dit zal niet alleen de energiekosten verlagen, maar ook een positieve sfeer creëren.
  • Goede basisverlichting: Zorg voor goede basisverlichting met plafondarmaturen, wandarmaturen of downlights Dit zorgt voor algemene helderheid in de ruimte en voorkomt donkere hoeken.
  • Accentverlichting: Gebruik accentverlichting om bepaalde elementen in de receptieruimte te benadrukken, zoals kunstwerken, het logo van de school of speciale items. Dit voegt visueel belang toe en trekt de aandacht.
  • Sfeerverlichting: Overweeg sfeerverlichting zoals tafellampen of staande lampen om een warme en uitnodigende sfeer te creëren. Deze kunnen worden gebruikt voor zowel decoratieve als functionele doeleinden.
  • Energie-efficiënte verlichting: Tegenwoordig zijn bijna alle armaturen voorzien van LED-technologie. Kies zoveel mogelijk voor energiezuinige verlichtingsopties met een goede kwaliteit en levensduur om de operationele kosten te verlagen en milieuvriendelijker te zijn.
  • Digitale aansturing: Maak gebruik van een bedrade of draadloze digitale aansturing zoals DALI of Casambi voor de verlichting, zodat u de lichtniveaus kunt aanpassen aan verschillende behoeften en sferen. Dit kan handig zijn tijdens bijeenkomsten, presentaties of evenementen in de receptieruimte. Tevens verlaagd dit de energienota omdat het hele systeem te programmeren is en er geen onnodig licht brand (wij helpen ook graag bij de aansturing).
  • Kleurtemperatuur: Denk na over de kleurtemperatuur van de verlichting. Warmer licht (rond 2700-3000 Kelvin) kan een gezellige sfeer creëren, terwijl koeler licht (rond 4000-5000 Kelvin) een meer helderdere wittere uitstraling heeft.

Wilt u professioneel advies voor het bereiken van het beste eindresultaat? Wij adviseren u graag.

Neem contact op via ons telefoonnummer 0180 729900 of via mail.

Naar alle led armaturen