Zoeken
Winkelmandje
Categorieën
Contact opnemen

Voor al uw vragen of indien u advies nodig heeft, neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Contact opnemen

Infrarood verwarming

Schone warmte en energiebesparend
TBH infrarood verwarming bespaar op uw gasrekening

Infrarood verwarming heeft als voordeel dat er geen lucht wordt verwarmd. De infraroodstraling verwarmd bijvoorbeeld wanden, het plafond, de vloer en objecten. Vergelijk het met de zon, die de aarde verwarmd, een heerlijke warmte voor het mens en dier. Een bijkomend voordeel is dat er geen luchtverplaatsing plaatsvind waardoor stof, huisstofmijt en bacteriën hierdoor niet gaan circuleren.

Wat is infrarood verwarming?

Comfortabele warmte en 100% schoon
TBH Infrarood verwarming bij assemblagetafels, flexibele warmte

Infraroodverwarming, ook wel bekend als infraroodverwarmingssystemen of IR-verwarming, is een vorm van elektrische verwarming die gebruik maakt van infraroodstraling om warmte direct aan objecten en mensen in een ruimte over te dragen, in plaats van de lucht te verwarmen zoals traditionele verwarmingssystemen dat doen.

Infraroodverwarming werkt door elektromagnetische straling uit te zenden, vergelijkbaar met de warmte die de zon uitstraalt. Deze straling verwarmt objecten en mensen in de ruimte direct, waardoor ze de warmte absorberen. Het voelt vaak comfortabeler aan dan verwarmingssystemen die de lucht verwarmen, omdat er geen luchtcirculatie en warmteverlies is.

Waarom infrarood verwarming in plaats van andere warmtebronnen?

Lage onderhoudskosten, efficiënt en comfortabel
TBH infrarood verwarming, efficiënte warmte en comfortabel

Infraroodverwarming wordt boven andere warmtebronnen  gekozen om verschillende redenen, afhankelijk van de specifieke behoeften en omstandigheden. Enkele redenen waarom er wordt gekozen voor infrarood verwarming boven andere warmtebronnen:

Efficiëntie: Infraroodverwarming verwarmt objecten en mensen direct in plaats van de lucht, wat betekent dat er minder warmteverlies optreedt. Dit kan leiden tot een efficiënter energieverbruik en lagere verwarmingskosten.

Comfort: Infrarood verwarming geeft een aangename, zonachtige warmte af die vaak als comfortabeler wordt ervaren dan de luchtwarmte die traditionele convectieverwarmingssystemen bieden.

Snelle warmte: Infrarood verwarmingssystemen warmen snel op en geven direct warmte af. Dit is handig als u snel warmte nodig heeft, bijvoorbeeld in badkamers of werkruimtes.

Geen luchtcirculatie: In tegenstelling tot convectieverwarmingssystemen, die lucht circuleren en stofdeeltjes kunnen verspreiden, hebben infrarood verwarmingssystemen geen luchtbeweging. Dit kan gunstig zijn voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.

Lage onderhoudskosten: Infraroodverwarmingssystemen hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig, omdat ze geen bewegende delen hebben, zoals ventilatoren of pompen.

Esthetiek: Infrarood verwarming kan worden geïnstalleerd in (systeem)plafonds, op wanden of op een (verrijdbaar) statief, waardoor ze een minimale impact hebben op de ruimte en de inrichting.

Flexibiliteit: Infrarood verwarming kan lokaal in specifieke zones worden geïnstalleerd of in ruimtes die verwarming nodig hebben, wat kan helpen bij het regelen van de temperatuur per kamer en het minimaliseren van energieverspilling in ongebruikte ruimtes.

Toepassingen van infrarood verwarming

Comfortabele warmte en 100% schoon
TBH infrarood verwarming bespaar op uw gasrekening

Infraroodverwarming is een technologie die gebruikmaakt van infrarode straling om warmte te genereren. Deze vorm van verwarming heeft verschillende toepassingen en voordelen, waaronder efficiëntie, comfort en veelzijdigheid. Hier zijn enkele toepassingen van infraroodverwarming:

Kantoren: Infraroodverwarming kan worden geïnstalleerd in kantoorruimtes (bijvoorbeeld in het systeemplafond) om energie te besparen en werknemers een comfortabele werkomgeving te bieden.

Woonruimtes: Infraroodverwarming kan worden gebruikt als een efficiënte en kosteneffectieve manier om huizen te verwarmen. Infraroodstralers kunnen aan plafonds, muren of vloeren worden gemonteerd om gelijkmatige warmte te verspreiden. Ze zijn ook handig in kamers met hoge plafonds, zoals woonkamers en slaapkamers.

Badkamers: Infraroodstralers kunnen worden geïnstalleerd in badkamers om snel warmte te leveren en de kou te verdrijven wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld bij het nemen van een douche of bad.

Industriële toepassingen: Het verwarmen met IR-verwarming van specifieke werkplekken bij productielijnen, bij bureaus of bij assemblagetafels is ideaal voor een warme comfortabele omgeving.

Hotels: Infraroodverwarming in hotelkamers is een moderne en efficiënte manier om warmte te leveren aan gasten. Infraroodverwarming verwarmt geen lucht en is daardoor een aantrekkelijk alternatief voor de conventionele verwarmingssystemen, zoals radiatoren of convectieverwarming, die de lucht verwarmen.

Ziekenhuizen en zorginstellingen: Infraroodverwarming kan worden gebruikt voor lokale verwarming van patiëntenkamers, operatiekamers en andere medische ruimtes om comfort te behouden.