Zoeken
Winkelmandje
Categorieën
Contact opnemen

Voor al uw vragen of indien u advies nodig heeft, neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Contact opnemen

Luchtzuivering voor kantoor en school

Voorkom fijnstof, ziektes en nare geuren in uw omgeving
Led plafond armaturen voor het verlichten van kantoren, gangen en trappenhuizen

In omgevingen waar we lucht inademen die van cruciaal belang is voor onze gezondheid, hebben wij bij LedLighting een innovatieve oplossing ontwikkeld om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Met trots introduceren wij ons  "ADEM ZUIVER 4-in-1"  installatie, de AZ4, die niet alleen fijnstof verwijderd (HEPA filtrage) maar ook bacteriën, schimmels, gisten en virussen (UVC licht) en zelfs vieze luchtjes (actief koolfilter) zuiveren van de lucht om gezondere en veiligere ruimtes te creëren. Daarnaast is de AZ4 unit voorzien van energiezuinige ledverlichting.

Verlaag het ziekteverzuim door schonere lucht in de school en het kantoor en vraag een PROEFPLAATSING aan. 

Wat is een HEPA filter?

Een HEPA-filter, ook wel bekend als een hoogrendement deeltjesluchtfilter, is een type luchtfilter dat wordt gebruikt om kleine deeltjes uit de lucht te verwijderen. De afkorting "HEPA" staat voor "High Efficiency Particulate Air" in het Engels, wat aangeeft dat deze filters een hoog rendement hebben in het vastleggen van deeltjes.

HEPA-filters bestaan uit een dicht web van fijne glasvezels die op een mechanische manier deeltjes uit de lucht vangen. Wanneer lucht door het filter stroomt, worden de deeltjes gevangen in het filtermateriaal. Hierdoor wordt de lucht die uit het filter komt schoner en vrij van veel schadelijke deeltjes. Hiermee worden fijnstof, pollen, schimmelsporen, huisstofmijt, huidschilfers, bacteriën en sommige virussen uit de lucht gezuiverd.

Wat is UVC reiniging?

UVC reiniging maakt gebruik van speciale UVC-lichtbronnen, zoals UVC-lampen of UVC-LED's, om oppervlakken, lucht of water te desinfecteren. Wanneer micro-organismen worden blootgesteld aan UVC-straling, kan het hun DNA of RNA beschadigen, waardoor ze worden gedood of hun vermogen om zich voort te planten wordt aangetast. Dit maakt UVC reiniging een effectieve methode voor het verminderen van microbiële besmetting zoals corona en griepvirussen.

Wat is een koolstoffilter?

Een koolstoffilter, ook bekend als actief koolstoffilter, is een filtermedium dat actieve koolstof bevat. Het wordt gebruikt om onzuiverheden en verontreinigingen uit lucht of vloeistoffen te verwijderen door middel van een proces dat adsorptie wordt genoemd.

De belangrijkste functie van een koolstoffilter is het verwijderen van geuren, vluchtige organische stoffen (VOS), chemicaliën en gassen uit de lucht of vloeistoffen. Het kan bijvoorbeeld effectief geuren absorberen die afkomstig zijn van rook, kookdampen, huisdieren, verf, oplosmiddelen en andere bronnen. In de luchtzuivering wordt een koolstoffilter vaak gebruikt om de kwaliteit van de binnenlucht te verbeteren.