Zoeken
Winkelmandje
Categorieën

Veel gestelde vragen (FAQ)

Zit uw antwoord er niet bij, bel ons op 0180 729900 of mail

Wat is lichtsterkte?

Wat is lichtsterkte?

Lichtsterkte is de lichtdichtheid welke wordt uitgedrukte in Lumen (lm) of Candela (cd). De lichtuitstraling van een armatuur wordt uitgedrukt in Lumen terwijl de hele lichtbundel met dezelfde lichtsterkte wordt uitgedrukt in Candela. De lichtsterkte hangt af van het vermogen van het armatuur of lichtbron en de lichtkleur.

Wat is UVC reiniging?

Wat is UVC reiniging?

UVC reiniging maakt gebruik van speciale UVC-lichtbronnen, zoals UVC-lampen of UVC-LED's, om oppervlakken, lucht of water te desinfecteren. Wanneer micro-organismen worden blootgesteld aan UVC-straling, kan het hun DNA of RNA beschadigen, waardoor ze worden gedood of hun vermogen om zich voort te planten wordt aangetast. Dit maakt UVC reiniging een effectieve methode voor het verminderen van microbiële besmetting zoals corona en griepvirussen.

Wat is een koolstoffilter?

Wat is een koolstoffilter?

Een koolstoffilter, ook bekend als actief koolstoffilter, is een filtermedium dat actieve koolstof bevat. Het wordt gebruikt om onzuiverheden en verontreinigingen uit lucht of vloeistoffen te verwijderen door middel van een proces dat adsorptie wordt genoemd.

De belangrijkste functie van een koolstoffilter is het verwijderen van geuren, vluchtige organische stoffen (VOS), chemicaliën en gassen uit de lucht of vloeistoffen. Het kan bijvoorbeeld effectief geuren absorberen die afkomstig zijn van rook, kookdampen, huisdieren, verf, oplosmiddelen en andere bronnen. In de luchtzuivering wordt een koolstoffilter vaak gebruikt om de kwaliteit van de binnenlucht te verbeteren.

Wat is een HEPA filter?

Wat is een HEPA filter?

Een HEPA-filter, ook wel bekend als een hoogrendement deeltjesluchtfilter, is een type luchtfilter dat wordt gebruikt om kleine deeltjes uit de lucht te verwijderen. De afkorting "HEPA" staat voor "High Efficiency Particulate Air" in het Engels, wat aangeeft dat deze filters een hoog rendement hebben in het vastleggen van deeltjes.

HEPA-filters bestaan uit een dicht web van fijne glasvezels die op een mechanische manier deeltjes uit de lucht vangen. Wanneer lucht door het filter stroomt, worden de deeltjes gevangen in het filtermateriaal. Hierdoor wordt de lucht die uit het filter komt schoner en vrij van veel schadelijke deeltjes. Hiermee worden stof, pollen, schimmelsporen, huisstofmijt, huidschilfers, bacteriën en sommige virussen uit de lucht gezuiverd.

Product met HEPA filter

Waar staat IP65 voor?

Waar staat IP65 voor?

De term 'IP65' is in de verlichting een classificatiesysteem dat wordt gebruikt om de mate van bescherming van de elektronica en behuizingen tegen indringing van stof en water aan te geven. Het IP-systeem staat voor "Ingress Protection" en wordt gevolgd door twee cijfers.

Het eerste cijfer in de IP-classificatie geeft de bescherming tegen stof aan, variërend van 0 (geen bescherming) tot 6 (volledige bescherming tegen stof).Het tweede cijfer in de IP-classificatie geeft de bescherming tegen water aan, variërend van 0 (geen bescherming) tot 9 (bestand tegen krachtige waterstralen onder hoge druk).

In het geval van IP65 betekent dit:

  • Het eerste cijfer "6" geeft aan dat het apparaat volledig beschermd is tegen stof. Het biedt een stofdichte afsluiting, wat betekent dat er geen stofdeeltjes in het apparaat kunnen doordringen.

  • Het tweede cijfer "5" geeft aan dat het apparaat beschermd is tegen lage druk waterstralen uit alle richtingen. Het kan bestand zijn tegen waterstralen zoals bijvoorbeeld sproeiregen, maar is niet volledig waterdicht en mag niet ondergedompeld worden.

Over het algemeen worden apparaten met een IP65-classificatie vaak gebruikt in omgevingen waar ze worden blootgesteld aan stof, vochtigheid, regen of spatwater, zoals buitentoepassingen, verlichting voor tuinen, industriële faciliteiten en badkamers.