Led verlichting verplicht voor bedrijven 1 juli 2020

Geplaatst: 14-07-2020

Led verlichting verplicht voor bedrijven  1 juli 2020

Per 1 juli 2020 moeten bedrijven verplicht overgestapt zijn op led verlichting. Dit heeft de tweede kamer bepaald na de motie van, van der Lee en Agnes Mulder.

Lees er hier meer over wat dit voor uw bedrijf inhoudt en welke led verlichting voor u geschikt is.

Motie aangenomen: Bedrijven verplicht over op led verlichting

Op 8 November 2018 stemde een meerderheid van de tweede kamer vóór de motie waarbij bedrijven worden verplicht om voor 1 juli 2020 over te stappen op led verlichting. Deze motie werd ingediend door Van der Lee en Agnes Mulder. De motie luidde als volgt: ‘constaterende dat de verplichting van led verlichting in de dienstensector 0,9 megaton CO2-winst kan opleveren; overwegende dat de aanschaf van led verlichting door een lagere energierekening zich op termijn terugverdient; verzoekt de regering, bedrijven te verplichten uiterlijk 1 juli 2020 uitsluitend led verlichting te gebruiken; verzoekt de regering tevens om het goede voorbeeld te stellen door zelf ook over te stappen naar led verlichting in haar gebouwen en installaties, en gaat over tot de orde van de dag.

                        

Wat betekent dit voor u en uw bedrijf?

 

De overstap van traditionele verlichting naar led vraagt vaak om een investering. Dit moet natuurlijk wel een investering zijn die uw bedrijf ten goede komt. Hierom is het belangrijk om bij de aanschaf van uw led verlichting goed te letten op de keurmerken en kwaliteit. Zo kunt u zich er van verzekeren dat uw verlichting een lange levensduur heeft. Daarnaast is het voor uw personeel van belang dat u de juiste verlichting kiest. Dit zorgt namelijk voor een hogere productiviteit en veilige werkomgeving. Zo is het bij kantoorpanden bijv. aan te raden om voor flikkervrije led panelen te kiezen. Flikkervrije led panelen zorgen er namelijk voor dat uw personeel zich langer kan concentreren en minder moe wordt doordat de hersenen deze licht flikkeringen niet hoeven te verwerken.

Het financiële plaatje

Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk het financiële aspect. Door met uw bedrijf over te stappen op led verlichting bespaart u maar liefst 60-90% op uw verlichtingskosten. Dit betekent dat u de investering binnen enkele jaren al heeft terug verdiend! Daarnaast kunt u als ondernemer gebruik maken van de energie investeringsaftrek (EIA). De EIA is een aftrekpost voor bedrijven, overheidsondernemingen, stichtingen en verenigingen die in duurzame maatregelen investeren. Hiermee mag u maar liefst 45% van het geïnvesteerde bedrag van de fiscale winst aftrekken. Dit kan oplopen tot wel 11% netto voordeel van de investeringskosten. Op de afbeelding hieronder kunt u een voorbeeld hiervan vinden. Wilt u meer weten over de EIA en welke producten hier onder vallen? Leest u dan de informatie in onze Kennisbank https://www.ledlightingbv.nl/faq over de Energie Investeringsaftrek (EIA) voor led verlichting 2019.

                                                  

Het vinden van de juiste verlichting

 

Nu denk u vast: Leuk al die informatie, maar welke verlichting moet ik nou kiezen?! Daar helpen wij als LedLighting BV u graag bij.

Heeft u bijvoorbeeld een systeemplafond? Dan kunt u gemakkelijk uw TL armaturen vervangen door led panelen. Onze TBL ULPL led panelen,  Downlighters TBL ULDL komen in de aanmerking voor de EIA regeling en zijn daarnaast ook nog eens allemaal voorzien van een flikkervrije Philips  Boke of Meanwell drivers, zo slaat u twee belangrijke vliegen in één klap.

Daarnaast voldoen onze armaturen aan de op dit moment geldende verblinding

                                            

Heeft u een parkeergarage, fabriekshal of magazijn? Dan zijn ook onze Led lijnverlichting oplossingen, ULF, TBL-HQ-TL of ILFS(L) series wellicht interessant.

De series, TBL-HQ-UFO led Highbay armaturen zijn ook uitermate geschikt voor deze toepassing.

                                                                

 

Ook voor de Food industrie met de voorgeschreven hygiëne normering HACCP en FDA gerelateerde bedrijven hebben wij een uitgebreid verlichtingspakket,

Tevens voor straatverlichting,  buitenterrein of aanlichten van gebouwen bied LedLighting BV een ruim assortiment TBL armaturen.

                          

Alle genoemde producten vallen allemaal onder de EIA regeling.

Investeren, besparen en ook nog eens meer fiscale winst, dat wil toch iedere ondernemer?

                                                                                                  

 

Wilt u advies over welke led verlichting de juiste oplossing is voor uw bedrijf, neemt u dan contact met ons op of plaats hieronder uw reactie.

 

 

 

Contactgegevens:

 

LedLighting b.v.

Ebweg 22                                                

2991 LT Barendrecht                           

0180-729900                                          

www.ledlightingbv.nl

info@ledlightingbv.nl

 

 

 

« Nieuws overzicht